Login:
Heslo: ?
(zapomenuté heslo) ?
CK Loudatour
O NÁS PRůVODCI PůJČÍME PARTNEŘI NOVINKY PDF KATALOGY VOLNÁ MÍSTA GALERIE FILMY REPORTÁŽE
CK LOUDATOUR
Smlouva | Certifikát | GDPR osobní údaje | Povinné informace | Jak objednat |

Lyžování autobusem

Lyžování autem

Cykloturistika víkendy

Cykloturistika

Turistika

Trekové trasy

Vyber zájezd jinak ...

Březen 2024
Po-tStLtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
(Zpět na seznam reportáží)

23.01.12 CK

Treky v Nepálu


Kdo by z nás, kteří chodíme rádi do hor, nechtěl šlapat po stejných stezkách, kudy se v nedávné minulosti přibližovali ke svým slavným výstupům nejrůznější velikáni světového horolezectví, jako Edmund Hillary, Tenzing Norgay, Rainhold Messner a další? Pravda – naše cesty nemíří k vrcholkům osmitisícových štítů, ale přesto (nebo právě proto) nám populární trekové trasy umožní dobře poznat život a přírodu v této rychle se měnící, ale stále ještě západní civilizací nepříliš ovlivněné zemi. Nemusíme přitom slézat nebezpečné ledopády a zasněžené strmé stěny, stačí putovat po stezkách, které po století používali a používají generace místních obyvatel. Běžné denní trasy nepřesahují 6 hodin. Obětaví a přátelští nosiči (kterým tak dáte tolik potřebnou možnost výdělku pro jejich často hladovějící rodiny) vám umožní vychutnávat cestu v horách jen s malým batůžkem a budete se těšit na výbornou místní stravu, podávanou v mnoha útulných ubytovnách – lodžích po celé trase. Všechny treky jsou doprovázeny zkušeným, anglicky mluvícím místním průvodcem a i doprovodem českého zástupce naší kanceláře (zkušený vysokohorský turista). Všechny naše skupiny doprovází standardně spolehliví nosiči (jeden nosič vždy pro 2 účastníky). Při případném vzniku neočekávaných krizových situací nám rychlé a účinné řešení umožní dlouholeté kontakty s místními přáteli.

A)Trekové trasy v oblasti Mount Everestu
Pro každého milovníka hor je nezapomenutelným zážitkem pohybovat se na trekových trasách v oblasti nejvyšších hor světa Mount Everestu. Zde nabízíme několik treků, od nenáročných „panoramatických“ tras kolem Namche Bazaru až ke „klasickým“ trekům do Everest Base Campu, vyhlídce Kala Pattaru (5.550 m). Do oblasti Gokya v sousedním údolí chodíme přes atraktivní sedlo Cho-La (5.330 m), s možností pokračovat přes další sedlo Renjo Pass (5.340 m).

B) Treky v oblasti Annapuren, Manaslu a Langtangu
Oblast Annapuren patří k nejvyhledávanějším trekovým trasám v Himaláji. Asi i proto, že masív Annapuren je možné pěkně při „klasickém“ treku obejít a žádné pohledy se tak již neopakují. Vrcholem je pak jistě výstup k téměř 5.000 m vysokému jezeru Tilicho Lake a přechod přes sedlo Thorung La (5.416 m). Tento trek přes Ghorepani, Poon Hill a Bhiretanti pak doporučujeme zpestřit při zpáteční cestě do Kathmandu raftingem na řece Trisuli.
Nově nabízíme trekový program v Nepálu, kterým chceme vyhovět hlavně těm, co se neodvažují na nějaký velký trek do nejvyšších hor světa do velkých výšek. Trek Mardi Himal nás zavede na úpatí jedné z nejhezčích hor Himálaje, fotogenického, bezmála sedmitisícového hrotu Machapuchare v oblasti Annapuren. V posledních letech byly postaveny na této trase nové lodgie a tak lze nyní již stany nechat doma. Navíc je tato oblast snadno dostupná od rajské lokality kolem Pokhary, kam jezdili na dovolenou i nepálští králové.
Další osvědčenou trasou je klasický okruh kolem masivu osmitisícové Manaslu je jednou z nejzajímavějších trekových oblastí Nepálu. První dny treku vedou dramatickou krajinou podél divoké řeky Buri (Budhi) Gandaki River, dostatek času plánujeme pro nejaktraktivnější část treku kolem osad Samdo a Sama, dva volné dny před sedlem ve výškách 3500 a 4000 m, kde se dostatečně aklimatizujeme (maximální nocleh v 4500 m) a posléze překonáme sedlo Larkya La ve výšce 5130 m a dostaneme se do povodí Marsyangdi, podél které se dostaneme zpět do civilizace.

Nově jsme připravili další oblast, kterou je atraktivní Langtang.
Národní park Langtang se nachází severně od hlavního města Nepálu - Kathmandu asi 6 hodin jízdy po asfaltce při samé hranici s Tibetem. Dominantou oblasti je sedmitisícový vrchol Langtang Lirung a vzdálenější osmitisícovka Shishapangma na čínské straně. První část treku vede údolím s malými vesničkami místních pastevců - Tamangů a bambusovými pralesy s opicemi. Aklimatizační tábor budeme mít v posledním trvale obydleném místě Kyanjin Gompa ve výšce 3850 m, odkud podnikneme dva výlety k hranici 5000 m. V rámci této fáze bude i pokus o výstup na trekový vrchol Yala Peak (5520 m).
Následně přejdeme sedlo Ganja La 5130 m a sestoupíme do horní části oblasti Helambu. V těchto málo navštěvovaných končinách lze narazit na vzácně se vyskytující zvířata jako je sněžný levhart nebo v nižších částech i červená panda.
Na závěr treku sestoupíme do vesniček se zachovalou původní kulturou národa Šerpů.

U všech treků pak na závěr navštívíme hlavní město Kathmandu s jeho neopakovatelnou atmosférou a prohlédneme si místní UNESCO památky.

ANNAPURNA CIRCUIT
MARDI HIMAL TREK + NP CHITWAN
MANASLU CIRCUIT
EVEREST TREK - KLASIK
LANGTANG HIMAL TREK



 Přidej komentář k tomuto článku: 
Autor
opiš čísla z obrázku
Text (max 400 znaků)

... a nebo přes tvůj facebook profil:


Kde nás najdete? Mikulášské náměstí 10, 326 00 Plzeň - E-mail: CK@Loudatour.cz
tel: +420 377 226 068 nebo +420 377 221 966 nebo 739 046 606; mobil +420 603 879 725

webhosting: hostitel: FORPSI TOPlist ověřeno: Valid HTML 4.01 Transitional
design: Jan Nágr programming: Čestmír Kašpar
© 1999-2017 CK Loudatour s.r.o