Login:
Heslo: ?
(zapomenuté heslo) ?
CK Loudatour
O NÁS PRůVODCI PůJČÍME PARTNEŘI NOVINKY PDF KATALOGY VOLNÁ MÍSTA GALERIE FILMY REPORTÁŽE
CK LOUDATOUR
Smlouva | Certifikát | GDPR osobní údaje | Povinné informace | Jak objednat |

Cykloturistika víkendy

Cykloturistika

Turistika

Trekové trasy

Vyber zájezd jinak ...

Duben 2024
Po-tStLtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
kategorie > Exotika

THAJSKO - Po stopách legend stříbrného plátna

Thajsko

Země úsměvů a země s přátelskou pohostinností. Thajsko jako země s několika přívlastky je právem jednou z nejnavštěvovanějších zemí na světě a tudíž je obtížné se na mnoha atraktivních místech vyhnout masám lidí z celého světa. Přesto, díky tomu, že se vydáme po cestách méně vyšlapaných a také po stopách legend filmového plátna, věříme, že si užijeme přírodu a lidi nezkažené příliš velkým turistickým rozvojem.


Po příletu do Bangkoku se ubytujeme ve čtvrti nedaleko stanice metra. Jízda hromadnými dopravními prostředky, např. autobusy či kanálovými loděmi, v Bangkoku je zážitek sám o sobě. Těmito prostředky navštívíme i rušnou Čínskou čtvrť, slavnou mezinárodní ulici Khao San Road a několik slavných paláců a chrámů mezi nimi zejména chrám Wat Po s velkou zlatou sochou ležícího Buddhy a ohromný Královský Palác. Večer, bude-li zájem, můžeme živě shlédnout i pár zápasů Thai boxu. Další oblíbené dopravní prostředky – vlak a loď - využijeme pro přesun na ostrov Ko Phi Phi. Tento legendární ostrov s bílými plážemi je skvělým místem pro relaxaci u moře, pěší turistiku a především pro návštěvu míst, kde se točily scény filmu Pláž s Leonardem Di Capriem. Po několika dnech se vydáme i na populární ostrov Phuket a za jeho atrakcemi, z kterého se posléze dostaneme do úchvatného zálivu Phang Nga, konkrétně na ostrov celý postavený na kůlech Ko Panyi. Tento ostrov, obývaný tzv. “mořskými cikány” nám poslouží jako základna pro prozkoumání scenérií, které se objevily v jedné z bondovek – snímek Muž se zlatou zbraní s Rogerem Moorem v hlavní roli. Nejslavnějším příkladem je Ko Khao Phing Kan neboli ostrov James Bonda.

Program:
1.- 2. den Odlet z Prahy, přílet do Bangkoku, prohlídka města, ochutnání thajských specialit, možnost se zúčastnit se jako divák tradičního zápasu v thajském boxu (Muay Thai Box).
3. den – celodenní výlet spojený s procházkou a jízdou městským autobusem ze čtvrti Hua Lamphong přes čínskou čtvrť (China Town), a návštěvou paláce Wat Po se slavnou sochou ležícího Buddhy, až k proslulé ulici Khao San Road a poté kanálovou lodí zpět do centra, příležitost vyzkoušení thajské masáže.
4. den – odjezd nočním vlakem z Bangkoku do města Surat Thani.
5. den – připlutí na slavný ostrov Koh Phi Phi Don, exkurze ostrovního městečka, jeho trhů, mešity a posléze i večerní taneční show s ohněm (tzv.fire dancing).
6. den – celodenní výlet na lodi kolem slavného ostrova Koh Phi Phi Leh s návštěvou míst, kde se točila většina scén slavného filmu Pláž, šnorchlování a pozorování opic, možnost dalších aktivit jako skákání do vody, lezení na skálu, kajak, atd.
7. den – pěší výlet k rybářské vesničce na opačnou stranu ostrova Ko Phi Phi Don, západ slunce z vyhlídky Pee Pee View Point, možnost thajské masáže.
8. den – lodním trajektem na ostrov Phuket, prohlídka města a návštěva známých a méně známých míst a pláží ostrova Puket, zejména oblíbené pláže Rawai, Nai Harn a Patong Beach s proslavenou pulzující noční atmosférou.
9. den – odjezd do města Phang Nga a poté motorovou lodí na ostrov Ko Panyi, prohlídka tohoto ostrova, který byl původně osidlován muslimskými nomádskými kmeny – rybáři pocházející z Indonésie (také nazýváni „mořští cikáni“).
10. den – výlet k unikátně tvarovanému ostrovu Ko Khao Phing Kan (ostrov James Bonda) a blízkého okolí scénického zálivu Phang Nga, které bylo dějištěm slavného filmu Jamese Bonda.
11. den – odjezd zpět do města Puket a posléze letecky zpět do Bangkoku, nákupy (noční trhy), okusení slavného nočního života Bangkoku.
12. den – letecky zpět do Prahy.

Cena zahrnuje: Cena zahrnuje: Letenky Praha - Bangkok – Praha a letenku Phuket – Bangkok, pojištění proti úpadku cestovní kanceláře, cestovní pojištění včetně pojištění storna zájezdu, dopravu vlakem, místními autobusy, dodávkami či minibusy, lodním trajektem a místními loděmi dle itineráře, letištní transfery (taxi, metro, motorizovaná tříkolka), exkurze v Bangkoku místní dopravou, celodenní výlet na lodi kolem ostrovů Ko Phi Phi, spolu se šnorchlováním a návštěvou filmové Pláže, pěší výlet na ostrově Ko Phi Phi spojený s pozorováním západu slunce, výlet automobilem kolem ostrova Phuket, výlet na lodi na kolem ostrovů v Phang Nga Bay, 9x ubytování ve dvou-lůžkových pokojích v penzionech nebo bungalovech (plus jedna noc strávená ve vlaku) dle itineráře, snídaně a večeře na ostrově Ko Panyi, služby průvodce.

Cena nezahrnuje: Stravu (není-li uvedeno jinak), fakultativní výlety a aktivity není-li uvedeno jinak, vstupné do památek či národních parků (např. paláce v Bangkoku cca 200 Kč, na ostrovech cca 300 Kč)

Kdo Vás bude provázet?

Více obrázků a informací k zájezdu najdete v presentaci ke stažení (5 MB).

Další informace

  1. Toto je standardní zájezd s označením "authentic", což znamená, že tento zájezd je určen především pro cestovatele , kteří dávají přednost autentickému způsobu cestování a nejsou příliš nároční co se týče použitému druhu dopravy a kvality ubytování. V tomto zájezdu se zaměřujeme na zážitky, spíše než na pohodlí. V rámci tohoto zájezdu se snažíme využít místní hromadnou dopravu tam, kde je to možné, a přenocovat v typu ubytování, které jsou v souladu s místním způsobem života. Náročnější turisté, senioři, a / nebo rodiny s dětmi, hledajíc stejně aktivní a dobrodružnou dovolenou, prosím odkažte se na zájezdy s označením "deluxe". V zájezdech deluxe jsou veškeré transfery mezi jednotlivými místy jsou v průběhu cesty vykonávány co možná nejpohodlněji a nejrychleji, bez nutnosti použití veřejné hromadné dopravy, a navíc ubytování je v daném místě, pokud možno, pozměněno na vyšší kvalitu. Zájezd "deluxe" tedy nemusí nutně znamenat, že daný zájezd je all inclusive – ale je to pouze varianta příslušného standardního zájezdu, která uspokojí turisty mající rádi na svých cestách větší pohodlí.
  2. Minimální počet účastníků tohoto zájezdu jsou tři osoby.
  3. Není-li uvedeno jinak, cena za zájezd nezahrnuje stravu. V Thajsku lze jídlo, pití a potraviny zakoupit téměř kdekoli - v restauracích, ve stáncích, na ulici a v klasických kamenných obchodech. Náklady na jídlo a pití jsou relativně nízké: Hlavní jídlo s masem a rýží stojí cca 20-80 Kč podle druhu. Pramenitá voda v láhvi 0.5l stojí cca 5-8 Kč. Očekávané náklady na jídlo a pití od 2.000 do 5.000 Kč. Výlet do Thajska není kompletní bez vyzkoušení místní kuchyně!
  4. Základní povolená hmotnost odbaveného zavazadla (tj. zavazadlo ponechané u odbavovací přepážky) je na většině vnitrostátních letů 15kg na osobu. V případě hmotností vyšší, je možné, že daná letecká společnost bude po pasažérovi, který tuto hranici překročí, žádat dodatečný poplatek. Hmotnost příručního zavazadla, které si pasažér může vzít s sebou na palubu se pohybuje kolem 7kg na osobu.
  5. Obecně platí, že platnost cestovního pasu by neměla být kratší než šest (6) měsíců, a to k poslednímu dni plánované délky pobytu v dané zemi.
  6. Podle přání klientů, cestovní itinerář a délka tohoto zájezdu se může po domluvě změnit a upravit tak, aby vyhovovala jejich potřebám. V takovémto případě bude cena přepočítána. Naše agentura je připravena vyhotovit také individuální cestovní plán pro všechny naše destinace.
  7. Náklady na fakultativní aktivity: vstupenka na zápas Muay Thai Box plus doprava tam a zpět – celkem cca 700-2000 Kč na osobu dle konkrétního dne, kdy se zápas koná, thajská masáž - od 80 Kč na osobu..
  8. Vzdálenost Praha-Bangkok 8.554 km, Bangkok – ostrovy Phuket, Ko Phi Phi a Phang Nga Bay cca 820 km. Pěší výlety celkem cca 1-10 km dle domluvy. Výlet na kajaku fakultativně cca 1-3 km.
  9. Klimatické podmínky: hlavní sezóna od listopadu do května, slunečno s možností krátkých přeháněk, průměrná teplota 29°C. Zbytek roku je pro cestování do těchto končin také vhodný, pokud nevadí nepředvídatelnost počasí. Toto období může (ale nemusí) znamenat horší počasí s průměrnými teplotami cca 25-27°C s případně trvalejší mi dešťovými srážkami nebo monzunovými dešti. Pozitivní faktor je zvýšený odliv turistů.



Kč - cena
číslo termincena Kč rezervuj
164100 15.10.-26.10.16 47750, -po termínu


Kde nás najdete? Mikulášské náměstí 10, 326 00 Plzeň - E-mail: CK@Loudatour.cz
tel: +420 377 226 068 nebo +420 377 221 966 nebo 739 046 606; mobil +420 603 879 725

webhosting: hostitel: FORPSI TOPlist ověřeno: Valid HTML 4.01 Transitional
design: Jan Nágr programming: Čestmír Kašpar
© 1999-2017 CK Loudatour s.r.o