Login:
Heslo: ?
(zapomenuté heslo) ?
CK Loudatour
O NÁS PRůVODCI PůJČÍME PARTNEŘI NOVINKY PDF KATALOGY VOLNÁ MÍSTA GALERIE FILMY REPORTÁŽE
CK LOUDATOUR
Smlouva | Certifikát | GDPR osobní údaje | Povinné informace | Jak objednat |

Cykloturistika víkendy

Cykloturistika

Turistika

Trekové trasy

Vyber zájezd jinak ...

Duben 2024
Po-tStLtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
kategorie > Exotika

TICHOMOŘÍ - PALAU

Palau

Pro mnoho lidí je Palau nejkrásnější místo na zemi. Hlavní příčinou jest souostroví Rock Islands, což je shluk circa 300 neobydlených vápencových ostrůvků a ostrovů rozkládající se na ploše 47 m2, mezi nimiž se rozkládají azurové laguny s průzračnými vodami. Řada z nich poskytuje úkryt ve podobě bělostných písčitých pláží a některé z nich ve svých útrobách skrývají malebná jezera a jezírka, změť vodních kanálů, neprobádané jeskyně a bujné džungle.


Během našeho zájezdu se v Rock Islands zdržíme celkem čtyři dni. Jednak během pohodové třídenní expedice na kajaku a poté během celodenního výletu na motorové lodi spojeného se šnorchlováním, kdy navštívíme i slavnou zátoku Milky Way s bílým bahnem a skutečně unikátní jezero Jellyfish Lake s miliony neškodných medúz. Avšak Palau není jen Rock Island: Díky automobilu prozkoumáme i největší ostrov Palau Babeldaob. Zajdeme i k velkému vodopádu a případně se vydáme na lodi po řece za divokými krokodýli. Jako třešničkou na dortu bude i výlet na ostrov Peleliu, který projedeme na kolech. Něco pro fanoušky přírody a historie. Zájezd může být rozšířen i o další země regionu Mikronésie - Yap (plavání s rejnoky obrovskými, kamené peníze, pěší trek) a Guam (vodopády a architektura).
Palauská republika je ostrovní prezidentská federativní republika ležící v Tichém oceáně asi 500 km východně od Filipín. Tvoří nejzápadnější součást souostroví Karolíny. Do roku 1994 bylo Palau poručenským územím OSN pod správou USA. Palauská republika je tedy jedním z nejmladších států světa. Metropolí je město Koror, hlavním městem je však sídlo Ngerulmud ve státě Melekeok na ostrově Babelthuab.

Program:
1.- 2. den - přílet do města Koror, největšího města Palau, možnost nákupů a prohlídky města.
3. den - pronájem auta pro dvoudenní výlet kolem největšího ostrova Babeldaob, možnost výletu na lodi za divokými krokodýli a další faunu a flóru řeky Shimizu River, hlavní město země, shlédnutí exteriérů Kapitolu, a také pobřežní vesnice Melekeok.
4. den - odjezd z vesnice brzy ráno směrem k vodopádu nazývaný Ngadrmau Waterfall, odpočinek a zábava u paty velkého vodopádu Ngardmau Waterfall, zastávka u North Beach Cottages odkud se vydáme prozkoumat tropické pláže s palmovými háji, jakoby vypadlé z exotických pohlednic.
5. den - volno v Kororu, možnost prohlídky přístavu a pláže ve známém hotelovém komplexu Palau Pacific Resort.
6. den – začátek třídenní expedice na mořském kajaku s místním průvodcem mezi smaragdově zbarvenými vápencovými ostrovy a ostrůvky, na azurových a tyrkysových lagunách s křišťálově čistou vodou v souostroví Rock Islands, pádlování v klidných vodách zátok a lagun, prozkoumávání mnoha krásných koutů souostroví.
7. den - pádlování spletitými zákoutími mořských jezer, kanálů mangrovníků, mořských tunelů, úchvatných tropických pláží, jeskyních útvarů a zapomenutých míst spojených s historií 2.světové války v klidu nedotčené přírody.
8. den - projížďky přes skryté laguny nedotčeného prostředí souostroví Rock Islands, šnorchlování v korálových zahradách, mezi útesy s tropickými rybami, exotické druhy ptactva a rostlin, prozkoumáme pár ostrovů a jejich pláží.
9. den - volno v Kororu, v případě zájmu si lze fakultativně zaletět s helikoptérou nad známými místy Rock Islands, které jsme v předchozí dni projeli na kajaku, alternativně je také možnost potápění v místních vodách, které patří, zejména co se týče podmořského života a korálům, k naprosté světové špičce.
10. den - celodenní výlet na lodi kolem stovky ostrovů a ostrůvků soustroví Rock Islands, zastávka v Milky Way poskytující léčivé účinky bílého bahna nacházející se na dně této zátoky na naši pokožce, šnorchlování v unikátním jezeře Jellyfish Lake mezi miliony přátelských medúz – jedinečný zážitek, prohlídka míst spojených 2.světovou válkou (např. podmořský vrak japonského letadla Zero), možná i plavání s majestátními rejnoky Mantami Obrovskými
11. den - lodním trajektem nebo motorovou lodí na korálový ostrov Peleliu, prohlídka blízkého okolí ostrova.
12. den - fakultativně výlet na motorové lodi kolem ostrova a blízkých ostrůvků spojený se šnorchlováním (možná uvidíme delfíny), pronájem jízdních kol a projížďka po ostrově, návštěva bílých pláží, přírodních památek a známých míst, které byl centrem několika slavných bitev během 2.světové války se stále existujícími pozůstatky tohoto válečného konfliktu.
13. den - lodí zpět do Kororu, nákupy suvenýrů.
14. a 15. den - letecky zpět do Prahy.

Cena zahrnuje: Letenky Praha – Koror – Praha, letištní poplatky při odletu z Palau (Departure Tax a Green Fee), pojištění proti úpadku cestovní kanceláře, cestovní pojištění včetně pojištění storna zájezdu, doprava dodávkou či minibusem a lodí dle itineráře, pronájem auta včetně paliva na Palau (2 dni) dle itineráře, letištní transfery (taxi nebo dodávka), poplatek „Koror State Permit“ pro návštěvu Rock Islands ($50) – nezahrnuje Jellyfish Lake, pěší výlet k vodopádu Ngardmau waterfall, třídenní expedici kajakem v souostroví Rock Islands (včetně odvozu motorovou lodí, místního průvodce, kajakového a kempinkového vybavení), výlet lodí kolem Rock Islands, zahrnující zátoku Milky Way a Jellyfish Lake, večeře ve vesnici Melekeok, výlet lodním trajektem na ostrov Peleliu a zpět, 12 nocí ve dvou-lůžkových pokojích v hotelech, motelech nebo bungalovech dle itineráře (včetně dvou nocí kempování na Rock Islands), služby průvodce.

Cena nezahrnuje: Stravu (není-li uvedeno jinak), fakultativní výlety a aktivity, vstupné do památek či národních parků (není-li uvedeno jinak), poplatek za povolení do Jellyfish Lake ($50-$75 na osobu), poplatek za povolení na ostrov Peleliu ($10 na osobu).

Kdo Vás bude provázet?

Více obrázků a informací k zájezdu najdete v presentaci ke stažení (5 MB).

Další informace

  1. Toto je standardní zájezd s označením "authentic", což znamená, že tento zájezd je určen především pro cestovatele , kteří dávají přednost autentickému způsobu cestování a nejsou příliš nároční co se týče použitému druhu dopravy a kvality ubytování. V tomto zájezdu se zaměřujeme na zážitky, spíše než na pohodlí. V rámci tohoto zájezdu se snažíme využít místní hromadnou dopravu a tam, kde je to možné, přenocovat v typu ubytování, která jsou v souladu s místním způsobem života. Náročnějším turistům, seniorům a rodinám s dětmi, hledajícím stejně aktivní a dobrodružnou dovolenou, zajistíme dle možností veškeré transfery mezi jednotlivými místy co možná nejpohodlněji a nejrychleji, bez nutnosti použití veřejné hromadné dopravy. Dle aktuálních možností pak můžeme zajistit v daném místě i vyšší kvalitu ubytování. Je tedy možná i varianta příslušného standardního zájezdu, která uspokojí i cestovatele, kteří upřednostňují na svých cestách maximální pohodlí (příplatek na vyžádání).
  2. Kayaková expedice kolem souostroví Rock Islands naplánována na tři dni a dvě noci, nicméně může být po předchozí domluvě jednoduše modifikována dle potřeb účastníků (za případný příplatek).
  3. Minimální počet účastníků tohoto zájezdu jsou tři osoby.
  4. Není-li uvedeno jinak, cena za zájezd nezahrnuje stravu. Náklady na jídlo a pití jsou v podobné cenové hladině jako v České Republice případně o trošku vyšší pokud jde o klasické restaurace.Náklady na jídlo a pití cca 4.500-7.500 Kč.
  5. Po předchozí domluvě lze namísto ostrova Peleliu navštívit ostrov Kayangel.
  6. Náklady na fakultativní aktivity: scénický výlet helikoptérou nad souostrovím Rock Islands – kolem 2.800 Kč na osobu (dle počtu pasažérů), lodní výlet za krokodýli – cca 800 Kč na osobu, potápění – ceny začínají kolem 2.600 Kč za dva ponory na osobu, za rejnoky Mantami obrovskými – cca 1.500 Kč na osobu, výlet na lodi kolem ostrova Peleliu – cca 2000 Kč na osobu dle délky.
  7. Obecně platí, že platnost cestovního pasu by něměla být kratší než šest (6) měsíců, a to k poslednímu dni plánované délky pobytu v dané zemi.
  8. Podle přání klientů, cestovní itinerář a délka tohoto zájezdu se může po domluvě změnit a upravit tak, aby vyhovovala jejich potřebám. V takovémto případě bude cena přepočítána. Naše agentura je připravena vyhotovit také individuální cestovní plán pro všechny naše destinace.
  9. Vzdálenost mezi Prahou a Palau: 11.433 km, Pěší vzdálenosti v rámci zájezdu celkem cca 1-10 km (dle dohody), výlet na kajaku mezi cca 1-10 km (dle dohody) .
  10. Klimatické podmínky: hlavní sezóna od listopadu do června, slunečno s možností krátkých přeháněk, průměrná teplota 28°C. V období dešťů od července do října se mohou (ale nemusí) vyskytovat deště trvalejšího rázu.



Kč - cena
číslo termincena Kč rezervuj
164130 01.11.-15.11.16 79500, -po termínu


Kde nás najdete? Mikulášské náměstí 10, 326 00 Plzeň - E-mail: CK@Loudatour.cz
tel: +420 377 226 068 nebo +420 377 221 966 nebo 739 046 606; mobil +420 603 879 725

webhosting: hostitel: FORPSI TOPlist ověřeno: Valid HTML 4.01 Transitional
design: Jan Nágr programming: Čestmír Kašpar
© 1999-2017 CK Loudatour s.r.o